Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 650

Hillomunkit pitävät Horsbäckin liikkeellä

Wi-Box Bakery & Kitchen on Horsbäckin sykkivä sydän. Houkutteleva tiski on täynnä täytettyjä sämpylöitä, värikkäitä munkkeja, wienereitä sekä makeita leivonnaisia ja kakkuja. Mutta kaikkein suosituimpia tuotteita ovat kuitenkin leipomon omat hillomunkit.

Oven ulkopuolella on jonoa jo klo 05.30 aamuisin. Tarjolla on tuoksuvian tuoreita sämpylöitä aamiaiseksi, herkullista lounasta ja à la cartea, kahvia iltapäiväksi ja lisäksi myynnissä on leipää ja leivonnaisia sekä kahvilassa että kotimyyntiin. Wi-Box Bakery & Kitchen on toiminut Horsbäckissa vuodesta 2016 ja asiakkaat ovat todella ottaneet paikan omakseen.

- Joskus näen päivän aikana saman asiakkaan kolme kertaa. Aamulla, lounaalla ja iltapäiväkahvilla, ja kuitenkin asiakas ehtii töihin siinä välissä, hymyilee Wi-Boxin yrittäjä Mika Äbb.

- Me palvelemme alueella työskenteleviä ihmisiä sekä valtatiellä liikkuvia. Itsevalmistetut tuotteet ovat tarjontamme perusta, me emme käytä puolivalmisteita. Hinnalta haluamme olla houkuttelevia ihan tavallisille lounasruokailijoille.

Mistä teidät tunnetaan?

- Vastaus riippuu siitä, keneltä asiaa kysytään. Leipomon valikoima on aina ollut laaja; joku yhdistää Wi-Boxin mallaslimppuun, toinen Hilde-vuokaleipään ja kolmas ehkä wienermunkkiin. Asiakkailla on mistä valita, kolme sukupolvea tiskin äärellä ja kaikki löytävät hymyssä suin omat suosikkinsa, Mika Äbb sanoo.

- Ruokapuolella tarjoamme kaikkea aamiaisesta ja lounaasta yksinkertaiseen à la carte-listaan. Myymme myös omia tuotteita kuten perunapuuroa, säilöttyjä vihanneksia, silliä ja silakkaa kesällä sekä joulunaikaan laatikoita ja perinteisiä salaatteja, toteaa keittiövastaava Magnus Holmström.

- Ja kesäksi meillä on eri grillikastikkeita, omaa mysliä ja omaa lihalientä, kahvilamyyjä Moca Lindholm jatkaa suosittujen tuotteiden listausta.

Mikä teidän suosituin tuote on?

- Suosituin tuotteemme on mansikkahilloinen piispanmunkki sekä wienermunkki vadelmahillolla. Leivonnaisista tarteletti on todella suosittu, Moca Lindholm paljastaa.

Mikä on teidän kiireisin aika?

- Kesäkuussa ja heinäkuussa meillä on todella kiire, ja perjantaisin ympäri vuoden. Perjantaisin meillä on myös eniten tilauksia ja lisäksi kaikki mökkiläiset matkalla saaristoon tekevät silloin ostoksia. Lisäksi meillä on eniten lounasvieraita juuri perjantaisin, ja vastaavasti tiistai on selvästi rauhallisin päivä, toteaa Moca Lindholm.

Mikä sinua omassa työssäsi innostaa?

- On hauska kehittää uusia asioita ja työskennellä luovasti. Meitä on aika monta keittiön puolella ja yhdessä keksimme uusia asioita, sanoo Magnus Holmström.

- Talon uusi ja hieno tunnelma, sekä berliininmunkista iloitsevat asiakkaat. Pidän palvelualasta ja on aina kiva saada kehuja hyvänmakuisista leivonnaisista. Lisäksi on mukavaa myydä, kun tietää tuotteiden olevan tuoreita, Moca Lindholm toteaa.

- Omalta osaltani pidän luovuuden ilon näkemisestä. Ensin suunnittelemme ja mietimme, ja lopulta asiat lähtevät toimimaan, oli sitten kyseessä henkilö tai tuote. Iloitsen aina uusien askeleiden ottamisesta, sanoo Mika Äbb.

Mitä uutuuksia Wi-Box Bakery & Kitcheniltä on tulossa?

- Sekä leivissä että leivonnaisissa meillä on ajatuksissa suolaisen karamellimaun ja pähkinäsekoitusten kokeilemista. Lisäksi kehitämme erikoiskahveja ja makusiirappivaihtoehtoja ja uudistamme myös teevalikoimaamme, Mika paljastaa.

- Ja minä ajattelen, että olisi kiva varovasti uudistaa voileipien ja sämpylöiden tarjontaa. Lisäksi olen ajatellut maitohapatettuja tuotteita, ne ovat suosittuja juuri nyt, toteaa Magnus Holmström.

TEKSTI: Ilse Klockars, Place2Go / KUVAT: Janica Söderlund, MR Media

Horsbäck-päivä järjestetään tänä vuonna entistä suurempana ja keskitetympänä. Koko perheen tapahtuma järjestetää...

Tammisaaressa sijaitseva Oy BN Autohuolto Ab on vakiintunut huoltokorjaamo, joka merkkihuoltaa Volkswagen, Volkswagen hyötyau...

Horsbäck on miesten ja pienyrittäjien paratiisi. Ja mitä tulee sopivien työtilojen luomiseen automekaanikoille, maalareill...