Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 650

Persoonallisen käsityöläispariskunnan unelma

Verstas vanhan punatiilisessä tallissa on lähes unelmanomainen. Puun tuoksu, jykevien kiviseinien tunnelma ja tulisijan luoma henki on vähintäänkin viihtyisä. Pienessä persoonallisesti ja kotoisesti sisustetussa showroomissa oman puuverstaan kauniit pientuotteet ja kalusteet ovat osa sisustusta.

Rakkaus käsityöhön ja Jennan tunnusomaisesti oranssinväriset hiukset ovat seuranneet heitä heidän edellisestä elämästään. Tamperelaisen luovan pariskunnan pitkä ura kampaajina vaihtui huonekalupuusepänkoulutukseen, ja reilun vuoden ajan Jenna ja Janne Aronen ovat pyörittäneet Wood Mind -yritystään Billnäsissä Mokkotallin tiloissa.

Miten te päädyitte perustamaan puusepänverstaan Billnäsiin?

- Tämä verstas on syy siihen, että me muutimme tänne. Me etsimme ympäri Suomea rauhallisella paikalla sijaitsevaa miellyttävää luovaa ympäristöä ja kivaa verstasta. Kun tämä löytyi, ei tarvinnut enää miettiä, Janne kertoo.

Olitteko käyneet Billnäsissä aikaisemmin?

- Emme olleet koskaan aikaisemmin käyneet täällä. Tiesimme vain, että Billnäs on pieni rauhallinen käsityöläismiljöö. Ja aika oikeassa olimme, Jenna nauraa.

- Täytyy sanoa, että me entiset cityihmiset olemme kotiutuneet tänne äärimmäisen hyvin, Janne täydentää.

- Tämä on aivan uniikki paikka, ja oli ihan mikä vuodenaika tahansa, täällä on superkaunista, Jenna jatkaa.

Tämä värikäs ja luova pariskunta täydentää puhuessaan hauskasti toistensa vastauksia. Myös suunnittelu ja työskentely perustuu yhteistyöhön ja luovaan yhteyteen. Rakkaus käsityöhön on keskiössä riippumatta siitä, onko kyseessä hiustenmuotoilu tai puun käsittely.

- Me olemme toimineet tässä nyt vuoden ajan, ja yksikään tuote ei ole valmistunut ainoastaan toisen käsien kautta, koko ajan me teemme yhteistyötä. Minä teen tämän, jatka sinä tästä, Janne toteaa.

- Se on sellaista yhteisideointia. Kampaamoalalla kilpailimme myös, ja kisatöissä pääsimme luomaan sitä omaa. Vaikka kyseessä olikin yksilökilpailu, me suunnittelimme ja ideoimme aina yhdessä, Jenna jatkaa.

Mitä tuotteita teiltä valmistuu?

- Me valmistamme puusta huonekaluja, sisustusesineitä ja pienesineitä, sekä tilaustyönä että omasuunnitteluna. Perinteisen puunsepäntyön lisäksi meillä on laserleikkuri, jolla pystyy tekemään hieman eri tyylistä työtä tai yhdistelemään perinteisempää ja uutta. Olemme tehneet paljon töitä missä yhdistetään näitä kahta, ja lisäksi valmistamme yrityksille erilaisia tuotteita omilla logoilla ja jonkin verran lasertyöstöjä alihankintana, Janne kertoo toiminnasta.

- Me pidämme tosi paljon kaikista kauniista esineistä. Esineistä, joissa on yksityiskohtia tai ovat jollain tapaa persoonallisia. Ne voivat olla hyvin voi olla yksinkertaisia mutta aina siellä on joku yksityiskohta, joka saa ihmisen tosi hyvälle mielelle, Jenna täsmentää pariskunnan ajatuksia Wood Mindin filosofiasta.

Kenelle teidän tuotteet erityisesti sopivat?

- Kaikille. Varsinkin sellaisille ihmisille, jotka tykkäävät fiilistellä kauniita asioita, ja arvostavat rakkaudella tehtyjä esineitä.

- Me haluamme, että meidän tuotteemme ovat monikäyttöisiä. Ja kokemus voi vaihdella riippuen siitä, miten katsot ja käännät esinettä, voit itse päättää miten päin pidät sitä. Käytännössä tuote on sama, mutta silti erilainen.

wood mind mellanbildHuikean ihana verstas oli syy värikkään käsityöläispariskunnan Jennan ja Jannen muuttoon Tampereelta Billnäsiin.

Missä teidän tuotteisiin voi tutustua?

- Instagramissa! Me pidämme siitä, että voimme inspiroida ihmisiä sisustamaan. Kuvaamme mielellämme tuotteitamme osana sisustusta, eikä vain yksittäisenä tuotekuvana.

- Joskus käy niin, että asiakas on ehkä saanut idean meidän julkaisemasta kuvasta, ja sitten olemme muokanneet tuotteen asiakkaan toivomusten mukaisesti.

- Ja meihin saa ottaa yhteyttä, tai tulla käymään verstaalla aina kun täällä näkyy liikettä.

Mikä teidän hittituote on?

- Meidän kalanruotopöytä on ollut varsinainen hitti. Sitä olemme valmistaneet paljon eri kokoisena, asiakkaiden toivomusten mukaisesti. Se suunniteltiin alun perin sohvapöydäksi, mutta hauskasti sitä valmistetaan nyt eri versioina myös mm. sulakekaapin koteloksi. Kalanruotopöydän lisäksi ihmiset ovat kovasti tykänneet meidän Tiipii-valaisimesta sekä Stonelog-tuotteesta, joka soveltuu niin jakkaraksi ja yöpöydäksi, kuin kukkapylvääksikin.

Mikä teille on tärkeintä yrittäjinä?

- Me olemme aina halunneet tehdä asioita itse ja omalla tavalla. Yrittäjyydessä tärkeintä meille on kuitenkin se, että työtä tekee intohimolla ja täydellä sydämellä. Sen kun tekee, jaksaa myös rittäjyyden huonot puolet.

TEKSTI: Ilse Klockars, Place2Go / KUVAT: Janica Söderlund (MR Media), Wood Mind

Jos seuraat aktiivisesti sosiaalista mediaa Läntisellä Uudellamaalla, tulet ennemmin tai myöhemmin törmänneeksi Billnäs ...