Tehokasta ajo-opetusta simulaattorilla

Premium: Artikkeli

Jos olet ensimmäistä kertaa auton ratissa, voi tuntua pelottavalta lähteä suoraan liikenteeseen. Muun liikenteen havainnointi ja auton käsittely samanaikaisesti, voi tuntua haastavalta. Ajosimulaattorin avulla voit harjoitella auton hallintaa ja liikenneoppia turvallisesti, ja tämä oppimismuoto sopii kaikille.

Yhteistyössä West-Drivers

Tammisaarelaisessa West-Drivers -autokoulussa voit saada ajo-opetusta sekä simulaattorilla että perinteisesti autosta käsin. Tämä on nykyaikainen ja tehokas,  mutta myös ekologinen tapa harjoitella auton käsittelyä sekä erilaisia ajotilanteita.

- Moni ei tarkalleen tiedä mitä ajoharjoittelu simulaattorissa tarkoittaa, sanoo West-Driversin omistaja Johan Forssell.

Ajosimulaattori näyttää nopeasti katsottuna lähes huvipuistoista tai Ruotsinlaivoilta tutuista videopeleistä, mutta tämä versio on täynnä oppimismateriaalia ja erilaisia harjoittelutilanteita. Valikon kautta voi helposti valita mitä juuri sillä tunnilla haluaa harjoitella.

- Olo on kuin autossa mutta kuljettajan ympärillä on näyttöjä ja koko tilannetta voi hallita turvallisesti.

- Simulaattorimme tarjoaa kaikkia mahdollisia tilanteita. Voi harjoitella maantie-ajoa, taajama-ajoa, auton hallintaa, pimeänajoa tai liukkaanajoa, Forssell sanoo.

Edullisemmat tunnit

Liikenneopettaja osallistuu simulaattoritunteihin aivan kuten liikenteessä tapahtuvaan ajotunteihin.Simulaattorissa ajaminen on kuitenkin halvempaa, turvallisempaa ja ekologisempaa.

Ajokortin ottaminen simulaattorilla yhdistettynä ajotunteihin laskee kustannuksia samalla kun voit harjoitella erilaisia tilanteita kunnes tuntuu varmalta. Jokaisen oppilaan ajo-opetus räätälöidään West-Driversillä.

previous arrow
next arrow
Slider

Voiko ajokortin saada pelkällä simulaattoriajolla?

- Simulaattori on toistaiseksi hyvä lisä tavalliseen opetukseen. Niin realistinen se ei ole että sillä voisi simuloida kaikkia liikenteessä tapahtuvia kummallisuuksia. Ne täytyy oppia ennustamaan, Forssell toteaa.

Myös liukkaan- ja pimeänajoa

Melkein jokaisessa autokoulussa on tänä päivänä simulaattori. Koska sekä pimeän- että liukkaanajo nykyään kuuluu pakollisena osana tutkintoa, nämä on voitava järjestää myös vuoden valoisina aikoina.

- Vaikka kaikilla on simulaattorit, niiden sisältö vaihtelee. Pimeänajo kuuluu pakollisena osana riskikoulutukseen ja on suoritettava ennen tutkintoa. Joten tämän täytyy kaikkien tarjota, Forssell toteaa.

- Simulaattori on sillä tavalla oikeudenmukainen, että se tarjoaa kaikille samat olosuhteet. On aina yhtä pimeää ja yhtä monta vastaantulevaa autoa. Kun joskus ennen ajettiin Hankoon päin pimeässä, vastaan saattoi tulla monta autoa tai ei ainuttakaan, Forssell sanoo.

Hänen mukaansa liikenteessä ajamisella on edelleen puoleensa, mutta simulaattori tarjoaa hyvän lisän joka mahdollistaa henkilökohtaisempaa ajo-opetusta.


Autokoulu West-Driversin uudet kurssit alkavat 2-3 viikon välein. Tarkista seuraavan kurssin alkamisajankohta West-Driversin verkkosivulta.

TEKSTI: Ilse Klockars, Place2Go / SUOMENKIELINEN KÄÄNNÖS: Noid Content / KUVAT: Janica Söderlund, MR Media

 

Kyseinen perhe nivoutuu keskeisesti jalkapalloseura EIF:n historiaan. Ilman Löfin sukua lukemattomat työtehtävät odottaisi...

Tammisaaressa rakennettiin vuonna 1968 Alvar Aallon suunnittelema talo, jonka yläkertaan perustettiin Piazza Bar -niminen rav...

Hänet on helppo tunnistaa. Siniset silmät ovat todellisuudessa yhtä intensiiviset kuin olen ne oppinut näkemään hänen b...

Ekenäs IF:n jalkapallojaostolla on jotakin sellaista, mistä monet muut seurat vain uneksivat. Seurasta löytyy yhteisen hyv...