Länsi-Uudeltamaalta ponnistava levy-yhtiö haastaa musiikkialan

Lahjakkuutta ja onnea ei ole olemassa, menestys tulee kovan työn kautta. Tämä motto löytyy musiikkiduon Sam Zimonin verkkosivulta. Määrätietoiset inkoolaiset ovat nyt saavuttaneet kaksi tavoitteistaan; oman levy-yhtiön perustaminen sekä itsensä elättäminen musiikin parissa. Kolmas tavoite, esiintyminen Madison Square Gardenilla New Yorkissa odottaa toteutumista.

Sam Sonntag ja Simon Sid ovat aina kulkeneet omia polkujaan. Vuodesta 2015 he ovat määrätietoisesti työskennelleet yhteisen tavoitteen eteen, elannon tienaamiseksi musiikkialalla. Tavoite on nyt saavutettu, he tuottavat musiikkia sekä keikkailevat Sam Zimon-bändinä. Jos määrätietoista kaksikkoa on uskominen, tämä on vasta alkusoittoa tulevalle.

- Me emme ole vielä tehneet parasta biisiämme tai parasta keikkaamme. Olemme matkalla sinne. Nyt olemme panostaneet yrityksemme liiketoiminnan kehittämiseen. Maailma on täynnä lahjakkaita ihmisiä, mutta keskittyminen pelkästään hyvän musiikin tekemiseen ei riitä. Poikkeamme muista siten, että olemme panostaneet yrityksessämme roolitukseen ja työtapojen kehittämiseen, toteaa Simon Sid.

Voidaan sanoa, että kaksikon rakkaus musiikkiin on taipunut yritysmuotoon. Levy-yhtiö Colla Records ei ole syntynyt sattumalta; kuten kaksikko asian ilmaisee, Sam Zimon luotiin olemaan osa isompaa kokonaisuutta. Heidän oma musiikkigenrensä on elektroninen tanssimusiikki (EDM) mutta levy-yhtiö tuottaa monenlaista musiikkia.

- Olemme työskennelleet levy-yhtiön lailla viimeiset kaksi vuotta ja myös tuottaneet musiikkia muille. Meille tämä ei siis ole mikään merkittävä muutos. Nyt haluamme kuitenkin nostaa tämän esille, ja kertoa, että teemme myös musiikkia muille artisteille, Sam Sonntag sanoo.

STOR BILD2 SZColla Recordsin ensimmäiset julkaisut Sam Zimon - Remember the Name ja Susann Sonntag - Jag lever perjantaina 20.9.

Kuuntele uusi single Remember the Name Spotifyssa

Täydentävät toisiaan

Sam ja Simon ovat lapsuudenystäviä, saman kylän poikia Inkoosta. Heitä yhdistää kiinnostus urheiluun ja rakkaus musiikkiin. Yrityksessä roolit ovat rajattu selkeästi; kauppatieteen maisteriksi valmistunut Sam omistaa yrityksen ja on toimitusjohtaja, Simon on palkattu singer-songwriteriksi ja hallinnolliseksi johtajaksi.

- Me olemme täysin erilaisia ja siksi täydennämme toisiamme hyvin. Minä olen ehkä vähemmän sosiaalinen, ja Simon puolestaan on ulospäinsuuntautunut. Simon on hyvä hahmottamaan kokonaisuuksia, hän on meistä näkemyksellisin, Sam hymyilee.

- Minä johdan yrityksen prosesseja ja hallinnoin kokonaiskuvaa. Sam hoitaa kaikki liiketoimintaan liittyvät asiat kuten laskut ja sopimukset, Simon toteaa.

Tämän lisäksi Sam luo musiikkia. Ja Simon sparraa kokonaisnäkemyksellään ja avaa luovassa työskentelyssä syntyviä solmuja.

- Me rakastamme oikeasti tätä työtä ja musiikin tekemistä. Minua inspiroi Samin tavoitteellinen tekeminen, hän nousee tiettyyn aikaan ja työskentelee minuuttiaikataulun mukaisesti, Simon jatkaa.

- Sinulla on koko kuva hallussa, ja siinä minä luotan sinuun, olet yleensä oikeassa, Sam komppaa.

- Kiitos Sam, todella kiva, että sanot noin! Minä puolestani olen huonompi päivittäisessä työssä. Sam on todella määrätietoinen, en ole koskaan tavannut toista yhtä määrätietoista ihmistä kuin Sam, Simon jatkaa.

STOR BILD3 SZTäysin erilaiset Sam ja Simon täydentävät toisiaan hyvin.

Harvinaisen jäsennetty tapa tehdä työtä ja neljännesvuositavoitteet kolmessa tasossa ehkä erottaa tämän kaksikon monesta muusta musiikintekijästä.

- Meillä on korkealentoiset tavoitteet, realistiset tavoitteet ja varmat tavoitteet. Sam on inspiroinut myös minua tekemään kovemmin työtä. Aivan alusta alkaen meillä on ollut ajatus siitä, että haluamme soittaa Madison Square Gardenilla, jotta tämä toteutuisi Samin on luotava musiikkia studiossa vähintään 40 tuntia viikossa, ja sen hän tekee mielellään, Simon hymyilee.

- Meidän työskentelytapamme pohjautuu opiskelun kautta oppimaamme malliin, se on tavoitteellinen tiimi- ja projektipohjainen työmalli. Meidän sukupolvemme vaatii, että työllä on merkitys. Raha on tärkeää mutta se ei merkitse kaikkea, kaksikko alleviivaa.

Yksi parhaista musiikkituottajista

Kaksikon vähintäänkin määrätietoinen tapa katsoa maailmaa on myös tuottanut tulosta. Sam on tietoisesti panostanut oman studiotyöskentelynsä kehittämiseen, ja voi nyt levy-yhtiön julkistamisen yhteydessä, rehellisesti nostaa esille oman osaamisensa.

- Uskallan sanoa, että olen yksi parhaista tuottajista Suomessa. Olen nopea studiossa, minun kanssani on helppo työskennellä ja yritän aina luoda artistiin mukavan ja luottamuksellisen yhteyden, Sam sanoo.

Alusta asti tavoitteena on ollut koko prosessin hallitseminen, miksauksesta masterointiin ja kaksikko on aktiivisesti hakenut oppia matkan varrelta. Lukuisat tunnit studiossa ovat muuttaneet unelman todellisuudeksi; nyt oma tekninen tekeminen on korkeatasoista.

- Sam kuulee, kun jokin on tarpeeksi hyvällä tasolla, hän ei pelkää edetä. Laulajana olet todella haavoittuvainen studiossa. Sam sanoo, tämä on todella hyvä, ja koet voivasi luottaa häneen, Simon kuvailee.

- Ja kun seuraavalla kerralla saat kuulla mitä hän on tehnyt nauhoitukselle, olet aina positiivisesti yllättynyt. Hänellä on visio, jota uskaltaa seurata, ja se on inspiroivaa.

- Minusta hauskin osa alkaa, kun lauluosuuden nauhoittamisen jälkeen saan jatkaa lopullisen version työstämistä, siitä pidän, Sam toteaa.


previous arrow
next arrow
Slider


Haluavat auttaa nuoria artisteja

Musiikkiala koetaan kovaksi alaksi ja viime vuosina alan rakenteet ovat muuttuneet vauhdilla. Suomen markkinoilla on kolme isoa levy-yhtiötä Sony, Universal ja Warner sekä lisäksi useita pienempiä. Colla Records haluaa olla kentässä mukana tarjoamassa apua nuorille artisteille.

- Aloittaessamme Sam Zimonin parissa meillä itsellä ei ollut apua. Me olemme itse varanneet keikat ja tuottaneet musiikin, ja oppineet matkalla. Aluksi tietysti teimme yhteistyötä miksauksen ja masteroinnin osalta, sekä tietysti muiden artistien kanssa, Sam sanoo.

Uusi levy-yhtiö Colla Records lanseerattiin sosiaalisessa mediassa ja verkossa pari viikkoa sitten.

- Oli todella hauska nähdä, 20 minuuttia julkistamisen jälkeen meille soitti 19-vuotias tyttö Kuopiosta, ja nyt meillä on yhteydenottoja neljältä artistilta, Simon kertoo.

Päätökset, siitä mitkä artistit lopulta valikoituvat Colla Recordsin yhteistyökumppaneiksi, tehdään artistien kanssa käytyjen kattavien keskusteluiden ja nauhoitusten perusteella.

- Meille on tärkeätä, että itse uskomme artistiin, Simon huomauttaa.

- Minä koen, että voimme luvata apua matkalle. Artisti, joka haluaa tulla studioon saattaa olla täysin kokematon, tai vaihtoehtoisesti kokenut artisti, joka haluaa kokeilla uutta. On tärkeää, että emme lupaa aurinkoa taivaalta, Sam painottaa tuottajan vastuuta.

previous arrow
next arrow
Slider

Unelma Madison Square Gardenista

Juuri nyt kaksikko työskentelee puolet viikosta oman bändinsä Sam Zimonin parissa ja levy-yhtiö vie toisen puolen ajasta. Tämä yhtälö on toimiva, ja he uskovat, että pidemmällä tähtäimellä yhteistyö muiden artistien kanssa kehittävää myös heidän omaa musiikkiaan.

Tavoitteena on kuitenkin koko ajan oman soundin kehittäminen, ja maailman valloitus. Kaksikon ehkä kaikkein inspiroivin ja raikkain ominaisuus on heidän vahva uskonsa: mikä tahansa on mahdollista.

- Lahjakkuutta ei ole olemassa. Lahjakkuus on laiskojen ja ei-motivoituneiden ihmisten selitys sille, miksi he eivät ole menestyneet tietyllä alalla. Tämä on erityisen tavallista musiikin ja urheilun parissa. Toki perimällä on vaikutus mutta ratkaisevaa on se mitä sinä itse teet. Jos kuuntelet menestyneiden ihmisten kiitospuheita, harvemmin niissä kiitetä lahjakkuutta ja onnea, menestyksen takana on aina ollut kova määrä työtä ja uhrautumista, Simon toteaa.

- Voit itse päättää, että haluat työskennellä sellaisen asian parissa, josta pidät. Siihen uskomme molemmat lujasti. Ei ole niin tärkeää missä katto tulee vastaan tai miten kuuluisa sinusta tulee; itse matka siihen, että hallitset jotain, on jo aika siisti. Monet eivät uskalla tehdä asioita siksi että pelkäävät etteivät saavuta maailman huippua. Suomessa yksinkertaisesti ei saa epäonnistua, toteaa Simon, joka palavasti haluaa haastaa tämän ajattelutavan.

Esiintyminen Madison Square Gardenilla on edelleen Sam Zimon tavoite, mutta jos se ei toteudu, matka on ainakin ollut kulkemisen arvoinen.

- Me uskomme, niin kovaa kuin ikinä mahdollista, että nousemme maailman huipulle. Kaikki päätöksemme tähtäävät siihen, sitten saamme nähdä miten käy, Simon hymyilee Samin nyökkäillessä.

TEKSTI: Ilse Klockars, Place2Go / KUVAT: Ramona Lindberg, Place2Go ja Cami Moberg-Nordgren (Susann Sonntag)

Karjaa oli Hilding Ekelundin suosikkipaikkoja. Ekelund kuului 1900-luvun johtaviin arkkitehteihin Suomessa, hän oli suurten s...

Hän rakastaa haasteita. Kehitystyö ja strateginen ajattelu ovat hänen intohimonsa. Heidi Forsman on Länsi-Uudenmaan menest...

Onnistuneita kokouksia on monenlaisia mutta yhteinen tekijä on usein osallistujien viihtyminen. Inspiroiva ympäristö houkut...

Haluamme edistää inspiroivia kohtaamisia yhteisen paremman tulevaisuuden puolesta. Olemme yhdessä vastuussa alueemme kehitt...