Premium: Artikkeli

Jos olet ensimmäistä kertaa auton ratissa, voi tuntua pelottavalta lähteä suoraan liikenteeseen. Muun liikenteen havainnointi ja auton käsittely samanaikaisesti, voi tuntua haastavalta. Ajosimulaattorin avulla voit harjoitella auton hallintaa ja liikenneoppia turvallisesti, ja tämä oppimismuoto sopii kaikille.

Lue lisää

Premium: Artikkeli

Auringon lämmittäessä ja teiden kuivuessa moottoripyöräilijät aloittavat vihdoin kauan kaivatun ajokauden. Tämä tarkoittaa usein ilmanpaineen ja öljyn tarkistamista, sekä ehkä varusteiden uusimista, mutta olisiko tänä keväänä myös aika päivittää omaa ajotaitoa seuraavalle tasolle?

Lue lisää

Premium: Artikkeli

Vastaan tulee ensin valtavan kokoinen hirvi ja kolaroitu auto sekä kysymys: miten toimit törmättyäsi eläimeen liikenteessä? Tiesitkö, että auton takapenkillä lojuva läppärilaukkusi potentiaalisesti voisi tappaa sinut? Hetken vierailu Karjaan uudessa turvallisuustalossa saa monet, myös kokeneet kuljettajat, muistamaan monta liikenneturvallisuuteen liittyvää asiaa.

Lue lisää

Premium: Artikkeli

Ekenäs IF:n jalkapallojaostolla on jotakin sellaista, mistä monet muut seurat vain uneksivat. Seurasta löytyy yhteisen hyvän eteen vapaaehtoistyötä tekeviä jalkapalloa rakastavia tulisieluja. Gitta ja Gischi ovat aktiivisia vapaaehtoistyön tekijöitä; he ovat seuran kuin seuran unelma.

Lue lisää

Premium: Artikkeli

Istahtaessasi katsomon penkille viisi minuuttia ennen ottelun alkua katsoaksesi Ekenäs IF:n kotiottelua lukuisat ihmiset ovat jo työskennelleet Keskuskentällä monta tuntia. Tiesitkö, että miesten Ykkösen ottelun toteuttamiseen tarvitaan lähes viisikymmentä ihmistä? Seuraavassa kurkistamme kotiottelun kulissien taakse, lähde matkaan!

Lue lisää

Premium: Artikkeli

Hyvä joukkuehenki voi olla voiton avain. Joukkueena taisteleminen yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi on usein ratkaisevampaa kuin yksilötaidot. Miten hyvä joukkuehenki luodaan? EIF P05-joukkue on panostanut joukkuehengen luomiseen, ja vastaus on selvä: joukkuehenki luodaan tekemällä yhdessä hauskoja asioita jalkapallokentän ulkopuolella!

Lue lisää

Bromarvin uudella luontopolulla vierailija kohtaa fantastisen kauniin ja karun saaristoluonnon. Kanervaa, sammalta ja jäkälää, kuivia keloja; 60 metriä korkealta vuorelta aukeaa huikea näköala merelle. Miten monta Bromavinpeikkoa sinä löydät polun varrelta?

Lue lisää

Verstas vanhan punatiilisessä tallissa on lähes unelmanomainen. Puun tuoksu, jykevien kiviseinien tunnelma ja tulisijan luoma henki on vähintäänkin viihtyisä. Pienessä persoonallisesti ja kotoisesti sisustetussa showroomissa oman puuverstaan kauniit pientuotteet ja kalusteet ovat osa sisustusta.

Lue lisää

Miten syksyn trendit näkyvät ravintoloiden ruokalistoilla? Ja miten innokkaasti ruokailijat uskaltautuvat kokeilemaan uusia makuja ja tarjontaa? Seuraavassa syksyinen katsaus alueemme ravintoloihin ja ruokakulttuuriin yhdessä ravintoloitsija ja kokki Mikael Kokkosen kanssa.

Lue lisää

Wi-Box Bakery & Kitchen on Horsbäckin sykkivä sydän. Houkutteleva tiski on täynnä täytettyjä sämpylöitä, värikkäitä munkkeja, wienereitä sekä makeita leivonnaisia ja kakkuja. Mutta kaikkein suosituimpia tuotteita ovat kuitenkin leipomon omat hillomunkit.

Lue lisää

Pieni hurmaava ruokapuoti löytyy keskeltä Fiskarsin kylää lukemattomien design- ja käsityöläispuotien rivistä. Värikkäät hyllyt houkuttelevat tutkimusmatkalle: luomusuklaata, kuusenkerkkäskumppaa, paikallista mysliä, kombuchaa, mausteita ja valikoituja luontaistuotteita. Tarjolla on ihana sekoitus kaikkea kivaa, ja uutuutena syksylle on luvassa detox-hoitoja sekä innostavia ruokakursseja.

Lue lisää

Hänet on helppo tunnistaa. Siniset silmät ovat todellisuudessa yhtä intensiiviset kuin olen ne oppinut näkemään hänen bloginsa postauksissa. Tapaan Sofia Lindqvistin Höijersissä Tammisaaressa kuullakseni miten muotibloggarin ja influencerin ammatit ovat yhdistettävissä Tammisaaressa elämiseen.

Lue lisää