Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 650

Sofian vahvasti persoonallinen muotiblogi

Hänet on helppo tunnistaa. Siniset silmät ovat todellisuudessa yhtä intensiiviset kuin olen ne oppinut näkemään hänen bloginsa postauksissa. Tapaan Sofia Lindqvistin Höijersissä Tammisaaressa kuullakseni miten muotibloggarin ja influencerin ammatit ovat yhdistettävissä Tammisaaressa elämiseen.

Perinteisempien ammattien lisäksi tänä päivänä löytyy monia aivan uusia tapoja itsensä elättämiseen. Monien mielestä unelma-ammatti voisi olla bloggaaja, tubettaja, instagrammaaja tai vaikuttaja ja sosiaalisen median ammattilainen. 26-vuotias Sofia Lindqvist Tammisaaresta on luonut itsellensä uran muotibloggaajana, stylistinä ja estenomina.

Sofian muotivinkit syksyyn!

  • Sininen, sininen ja kerran vielä sininen on syksyn trendiväri. Valitse oma sinisen sävysi! Myös keltainen on trendikästä.
  • Erilaiset jakkupuvut, housupuvut ja niiden yhdistelmät ovat osa syksyn trendilookia. Mikä on sinun suosikkisi?
  • Tekoturkistakit ovat edelleen suosiossa.
  • Muista valita sellaiset vaatteet ja sellaisen kampauksen, josta pidät. Jos kampaus on trendikäs mutta mieluiten haluaisit piiloutua kaapin taakse, se ei ole toimiva juttu.

- Valmistuttuani estenomiksi mietin pitkään Ruotsiin muuttoa, koska siellä on niin paljon isommat markkinat kuin täällä. Mutta tulin lopuksi siihen tulokseen, että haluan elää lähellä perhettäni. Tammisaaressa taas ei ole niin paljon valinnan varaa työpaikkojen suhteen, kertoo Sofia päätöksestään ryhtyä yksityisyrittäjäksi.

Elämä yksityisyrittäjänä osoittautui Sofian kohdalla hyväksi valinnaksi. Hän on aina halunnut työskennellä luovasti ja sitoutuminen klo 9-16 toimistotyöhön ei tuntunut hänestä houkuttelevalta. Sofia elättää nyt itsensä oman yrityksen Sofia Stylistin kautta ja samalla kaksitoista vuotta vanhasta blogista tuli viime syksynä ammatti.

- Olen aina pitänyt blogia muiden asioiden ohessa. Alussa ehkä enemmän päiväkirjan muotoisesti mutta opintojen kautta blogini suuntautui selkeämmän muodin ja kauneuden pariin.

- Viime syksynä vaihdoin ruotsalaiseen Nouw- blogiportaaliin. Tämän kautta minulle avautui paljon uusia kontakteja; he eivät suoranaisesti ole minun esimiehiäni, mutta auttavat oikeiden yhteistyökontaktien luomisessa, kertoo Sofia Nouw-portaalista, joka viime syksynä lanseerattiin myös Suomen markkinoilla.

- Nouw-portaalissa edustan nyt Suomea ja olen yksi heidän kärkinimistään, Sofia hymyilee.

previous arrow
next arrow
Slider

Uskalla olla persoonallinen

Sofian blogin lukijat saavat nauttia kauniista muotikuvista, jotka on kuvattu hienossa valossa. Miltei kaikissa kuvissa kaunis Sofia toimii itse mallina. Kuvat on kuvattu kaikille tutussa ympäristössä, samalla miljöö näyttää jopa jännittävämmältä kuin todellisuudessa; hienoa mainosta Tammisaarelle. Blogia lukiessa tulee sama tunne kuin muotilehden painettuja, kiiltäväpaperisia sivuja katsellessa, mutta lisänä blogissa on Sofian vahvasti persoonallinen ääni.

- Haluan, että ihmisille tulee iloinen mieli blogiani lukiessaan. On tietenkin aina vaikeaa vetää raja; miten persoonallinen voin olla menemättä yksityisyyden puolelle, sanoo Sofia.

Viime vuosina Sofia on hakenut yhä persoonallisempaa otetta ja omaa tyyliä. Koska hän myös valokuvaa itse, hänellä on vahva näkemys siitä, millaisia kuvien pitää olla. On ollut vaikeaa päästää irti täydellisyyden tavoittelusta.

- Juuri nyt haluan välttää vaikutteita muilta. Minulle on tärkeää, että kuvat ovat kiinnostavia ja niissä pitää olla persoonallinen ote. Kuvan ei tarvitse olla täydellinen, mutta siitä pitää välittyä jokin tunne, Sofia alleviivaa.

sofia lindqvist mellanbild 1Sofia Lindqvist

Sofian blogilla on paljon lukijoita Ruotsissa, Englannissa sekä myös Suomessa. Hän nostaa ylpeänä esille itseään, olematta itse langanlaiha malli, ja puhuu myös mielellään eläinten oikeuksista. Ja kaikesta hienosta mitä meidän lähiympäristöstämme löytyy.

- Ilman blogia en todennäköisesti olisi oppinut näkemään kaikkea hienoa lähiympäristössäni. On taito nähdä hienous yksinkertaisissa asioissa. Minulle yksi lukija on yhtä tärkeä kuin tuhat lukijaa. Lukijoita ei pidä ajatella itsestäänselvyytenä, Sofia toteaa.

Tällä hetkellä Sofia on tyytyväinen muotibloggarin ja stylistin elämäänsä. Blogin kirjoittaminen sopii hyvin tähän hetkeen mutta tulevaisuudessa jokin muu saattaa olla ajankohtaisempaa. Selvää on kuitenkin se, että hän ei haikaile bloggarijulkisuuden perään.

- Tein tietoisen valinnan, kun en lähtenyt Ruotsiin. Minulle ei ole tärkeää näyttäytyä kissanristiäisissä ja eri tapahtumissa. Enkä vielä ole oikein oppinut siihen, ett olen julkinen henkilö. Aina kun joku tunnistaa minut kaupungilla se tuntuu melkein kummalliselta, Sofia sanoo.

Sofian vinkit sinulle, joka haluat bloggaajaksi!

  • Mieti tarkasti, miksi itse haluat kirjoittaa blogia, ja mitä blogisi antaa lukijoillesi.
  • Älä keskity liikaa blogin seuraajamäärien kasvattamiseen. Nykyisin yritykset haluavat usein myös tehdä yhteistyötä sellaisten vaikuttajien kanssa, joilla on vähän vähemmän seuraajia.
  • Hyvä suhde lukijaan on kaikki kaikessa. Varsinkin jos haluat tehdä blogista ammatin, on elintärkeää, että lukijat tuntevat saavansa vastinetta.
  • Valitse blogiportaali, jossa viihdyt ja muista panosta ulkoasuun.

TEKSTI: Ilse Klockars, Place2Go / KUVAT: Sofia Lindqvist, sofiasmode.com, sofiastylist.fi

Ravintola sijaitsee erikoisessa kivitalossa keskellä viihtyisää puutarhaa notkuvien omenapuiden ympäröimänä. Kesäisin ...

Kaupungissa kaikki tuntevat hänet Leipurina. Kim Holmberg toteutti unelmansa ja perusti pienimuotoisen leipomon keskieurooppa...

Jos olet ensimmäistä kertaa auton ratissa, voi tuntua pelottavalta lähteä suoraan liikenteeseen. Muun liikenteen havainnoi...

Mitä sinä ajattelet yrityksestä, joka on avoinna asiakkaille sopivimpaan aikaan, tarjoaa henkilökohtaista palvelua nettiva...