• Billnäs on sellainen uniikki paikka, ja oli ihan mikä vuodenaika tahansa, täällä on superkaunista. Jenna Aronen

Maalauksellisen tunnelmallinen pieni Billnäs on jokaisen käsityöläisen unelma. Vanha ruukkikylä tarjoaa alkuperäisiä ja jykeviä tiloja inspiroivassa miljöössä; moni persoonallinen yrittäjä on valinnut tämän toimipaikakseen. Houkutteleva ympäristö on luonut tarmokkaan käsityöläiskylän, joka houkuttelee yhä useampia kävijöitä.

Myös Pohjan kirkonkylän virkeät yrittäjät ovat viime vuosina puhaltaneet uutta elämää kylään. Täällä valmistetaan ja myydään laajalti tunnettuja herkkuja. Suomen ainoan vuonon, Pohjan lahden ympäristössä, veneala on voimakkaasti esillä, mutta myös muu vapaa-ajan toiminta, ei vähiten golf ja hiihto. Pohjassa sijaitsee myös autoalan innovatiivisia toimijoita. Perinteisesti Pohjaa on leimannut raskas teollisuus ja näin on osittain edelleen.

Pirteä Billnäs FBK inspiroi Instagramissa

Jos seuraat aktiivisesti sosiaalista mediaa Läntisellä Uudellamaalla, tulet ennemmin tai myöhemmin törmänneeksi Billnäs FBK:n päivityksiin. Instagramissa tämä pirteä vapaaehtoinen palokunta jakaa sekä historiallisia että ajankohtaisia kuvia. Vierailimme Billnäsin ruukin sydämessä ottaaksemme selvää tästä mielenkiintoisesta vapaapalokunnasta.

Slider
Inspiraatiota & uutisia! Tapaamme luovia uudistajia, paikallisia profiileja ja erilaisia toimijoita. Lisäksi trendejä ja paikallisia uutuuksia.
Persoonallisen käsityöläispariskunnan unelma
Slider

3 x Paikallisvinkki

Miten hyvin tunnet oman alueesi parhaat paikat? Miksi täällä on niin hieno asua ja mitkä paikat ovat meidän omia suosikkejamme? Haluamme inspiroida keskustelua ja yhteisöllisyyttä- tsekkaa siis paikallisvinkit! Live like a local!

tips wood mind portrait
3 x Käsityölaispariskunnan vinkit Billnäsiin
tips wood mind bild
Käsityöläiset Jenna ja Janne Aronen omistavat puusepänverstaan Wood Mindin Billnäsissä. Tässä heidän inspiroivat paikallisvinkit Billnäsiin.
1
Luonto on numero yksi.
Se on läsnä koko ajan, mutta eri paikoissa eri tavalla.
2
Billnäsin miljööt.
Kaikki on niin pienellä alueella, että koko kauneus ja kaikki upeat rakennukset ovat kävellen kierrettävissä, tai käy vuokraamassa Billnäs Edenistä kajakki tai SUP-lauta ja katsele paikkoja Mustionjoelta käsin.
3
Härkätalli & Steam café.
Härkätallin tunnelma on niin mahtava, että siellä kannattaa poiketa aina kun se on avoinna. Myös Pikkupaja (Steam cafe, joka avoinna yleensä tapahtumien yhteydessä) on kunnostettu niin hienoksi, että jo itsessään rakennus ja sen sisustus on näkemisen arvoinen höyrykoneineen kaikkineen.