Premium: Tarina

Oletko koskaan miettinyt miten robottiruohonleikkuri voisi muuttaa elämääsi? Nyt kannattaa lukea tarina kolmesta, eri puolilla Raaseporia perheidensä kanssa asuvista, robottileikkureista nimeltä Shaun the Sheep, Nöpöläinen ja Astrid. Tarina kertoo vihreästä ruohosta, vaativista työolosuhteista ja elämästä rakastettuna perheenjäsenenä.

Lue lisää

Premium: Tarina

Muistatko, kuka sinulle opetti autolla ajamisen taidon? Jos asut Tammisaaressa Olavi tai Calle on hyvin todennäköisesti ollut myös sinun liikenneopettajasi. Yhdessä kaksikko on opettanut liikenteessä liikkumisen taitoa lähes 60 vuotta, ja nyt työ jatkuu uuden työnantajan West-Driversin leivissä.

Lue lisää

Premium: Tarina

Ravintola sijaitsee erikoisessa kivitalossa keskellä viihtyisää puutarhaa notkuvien omenapuiden ympäröimänä. Kesäisin meren tuoksu yltää terassille. Vieraillessasi Höijers Bistro, Bar & Gardenissa olet aivan Tammisaaren keskustassa mutta kuitenkin lähes kuin pienessä keitaassa.

Lue lisää

Premium: Tarina

Mitä sinä ajattelet yrityksestä, joka on avoinna asiakkaille sopivimpaan aikaan, tarjoaa henkilökohtaista palvelua nettivarauksen sijasta ja haluaa vastata siitä, että hoito kohentaa asiakkaan vointia mahdollisimman hyvin?

Lue lisää

Premium: Tarina

Kyseinen perhe nivoutuu keskeisesti jalkapalloseura EIF:n historiaan. Ilman Löfin sukua lukemattomat työtehtävät odottaisivat edelleen tekijäänsä, useat joukkueet olisivat vailla valmentajaa ja moni maali olisi jäänyt tekemättä pelikentällä. Jalkapalloklaanin taustahahmo, äiti Doris Löf, sävyttää omalla suhtautumisellaan usean sukupolven rakkautta jalkapalloiluun.

Lue lisää

Premium: Tarina

Olet ehkä nähnyt kuvia suurten jalkapalloseurojen areenoilta, näissä seuran omat värit ja iskulauseet koristavat pukuhuoneita. Nyt on aika paljastaa salaisuus; pienen Ekenäs IF:n klubitalo on kuin Anfield Road pienoiskoossa, ja seurarakkaus on vähintäänkin yhtä vahva kuin maailman isoimmilla jalkapalloareenoilla.

Lue lisää

Premium: Tarina

Mikä televisiomainos on sinun suosikkisi? Hellefilms Oy Karjaalta on hyvin todennäköisesti ollut osana juuri tuon mainoksen teossa. Anders Helle kuuluu maamme parhaimmistoon ja suurten yritysten laadukkaiden mainoselokuvien jälkituotanto ovat hänen erikoisalaansa.

Lue lisää

Premium: Tarina

Olet ehkä nähnyt seinätermostaatissa nimen Roth? Sama punainen logo näkyy myös usein pelipaidoissa ja urheiluareenoilla. Rothin Suomen pääkonttori perustettiin Karjaalle yksitoista vuotta sitten, ja siitä lähtien yritys on ollut vahvasti läsnä paikallisyhteisössä. Joko Roth on sinulle tuttu yritys?

Lue lisää

Nuorempana hänen haaveenaan oli arkkitehdin ura. Tänä päivänä hän on menestynyt tatuointitaiteilija elättäen itsensä taiteelliseen vapauden antavassa ammatissa. Sara Rönnbergin tatuointistudio Karisfornia Ink on nyt toiminut kolme vuotta Karjaalla, ja varauskalenteri on täyteen varattu kuukausiksi.

Lue lisää

Hän on koulutukseltaan biologi ja syventyi kahdentoista vuoden ajan heisimatojen genetiikkaan ennen alan vaihtamista nettiohjelmointiin. Vapaa-ajallaan Lotta Hardman valmistaa lisäaineettomia ihonhoitotuotteita – antaakseen itselleen, ja muille ihmisille mahdollisuuden käyttää puhtaita tuotteita.

Lue lisää

On olemassa ihanasti energisoivia ja inspiroivia paikkoja. Tiedät varmasti mitä tarkoitan. Hyvän olon ja turvallisuuden tunne sekoittuu sellaiseen kutittavaan haluun luoda jotain uuttaa. Art Café Serendipity Karjaalla on tällainen paikka.

Lue lisää

Jos seuraat aktiivisesti sosiaalista mediaa Läntisellä Uudellamaalla, tulet ennemmin tai myöhemmin törmänneeksi Billnäs FBK:n päivityksiin. Instagramissa tämä pirteä vapaaehtoinen palokunta jakaa sekä historiallisia että ajankohtaisia kuvia. Vierailimme Billnäsin ruukin sydämessä ottaaksemme selvää tästä mielenkiintoisesta vapaapalokunnasta.

Lue lisää

Horsbäck on miesten ja pienyrittäjien paratiisi. Ja mitä tulee sopivien työtilojen luomiseen automekaanikoille, maalareille, autopesuloille ja kuljetusliikkeille tuskin löytyy pätevämpää tahoa kuin Ahtolan perheyritys, joka on pyörittänyt rakennusliike Contrakia Horsbäckissa jo 20 vuoden ajan.

Lue lisää

Kaupungissa kaikki tuntevat hänet Leipurina. Kim Holmberg toteutti unelmansa ja perusti pienimuotoisen leipomon keskieurooppalaiseen tyyliin Tammisaaren Raatihuoneentorille. Hänen uransa on koostunut aikaisista aamuista, pullista ja leivistä; samalla hän on työnantajana onnistunut luomaan työpaikan, jossa ihmiset viihtyvät.

Lue lisää

Voit osallistua yrittäjäkurssille tai vaihtoehtoisesti voit vierailla Tenholan kirkonkylässä jututtamassa Pelle Frimania. Hänen käsissään hoituvat kaikki; lumitöistä Tenholan oman juuston valmistukseen, paikallisen sekatavarakaupan pito sekä kylän keskipisteenä toimivan ravintolan pyöritys. Pelle ja hänen perheensä ovat olennainen osa Tenholan kirkonkylää.

Lue lisää

Premium: Tarina

Tammisaaressa rakennettiin vuonna 1968 Alvar Aallon suunnittelema talo, jonka yläkertaan perustettiin Piazza Bar -niminen ravintola. Tästä on kohta vierähtänyt jo 50 vuotta, ja merkkipäivän kunniaksi järjestetään juhlat vuoden lopussa. 4.3.2018 on kulunut tasan viisi vuotta siitä, kun Piazza siirtyi Päivi Purontauksen omistukseen.

Lue lisää

Premium: Tarina

Viime aikoina monet pankit ja vakuutusyhtiöt ovat sulkeneet toimipisteitä ja rajoittaneet aukioloaikoja. Myyntijohtaja Ghita Mannström LähiTapiola Etelärannikko-yhtiöstä vakuuttaa, että näin ei tulla tekemään Tammisaaren toimipisteessä, vaan konttori palvelee samalla tavalla kuten aiemminkin. Täällä halutaan palvella asiakkaita sillä tavalla, joka parhaiten sopii asiakkaille.

Lue lisää

Useimmat Länsi-Uudellamaalla asuvista tuntevat ja tietävät autokoulu West-Driversin, joka aiemmin tunnettiin nimellä V. Vainio. Vuodenvaihteen jälkeen yrittäjä Johan Forssell siirtyy vetämään autokoulun toimintaa. Uusista otteista huolimatta yrityksen toiminta jatkuu samassa hengessä kuin aiemmin. West-Driversin kantavana voimana toimii ammattimainen ja kokenut henkilökunta. Autokoululle tehdään nyt pieni kasvojenkohotus.

Lue lisää

Premium: Tarina

Tammisaaressa sijaitseva Oy BN Autohuolto Ab on vakiintunut huoltokorjaamo, joka merkkihuoltaa Volkswagen, Volkswagen hyötyautot, Seat ja Saab -ajoneuvoja. Lisäksi yritys tekee korjaustöitä ja peltikorjauksia. Nyt BN Autohuolto toimii myös valtuutettuna Škoda huoltokorjaamona.

Lue lisää

Premium: Tarina

MR Media on viimeisen kahden vuoden aikana suunnitellut ja kehittänyt Place2Go -markkinointialustan. Alusta tulee toimimaan tiedonlähteenä niin asukkaille kuin yrityksille ja yhdistyksille Raaseporissa ja Hangossa. Uusin Place2Go-versio on järjestyksessä jo neljäs, mutta kehitys- ja parannustyöt jatkuvat edelleen.

Lue lisää