Raaseporin Fysioterapia on oman tiensä kulkija

Premium: Tarina

Mitä sinä ajattelet yrityksestä, joka on avoinna asiakkaille sopivimpaan aikaan, tarjoaa henkilökohtaista palvelua nettivarauksen sijasta ja haluaa vastata siitä, että hoito kohentaa asiakkaan vointia mahdollisimman hyvin?

YhteisstössäRaaseporin Fysioterapia

Raaseporin Fysioterapia on neljän hyvin tavoitteellisen yrittäjänaisen luoma, inhimillisin arvoin toimiva itsenäinen hyvinvointikeskus. Omistajat Cecilia Löfgren, Susann Werner, Maria Degerlund ja Christel Artzén ovat kaikki kokeneita fysioterapeutteja; yhdessä he ovat tietoisesti kehittäneet yrityksen, joka selkeästi toimii vastavoimana voiton maksimointia tavoitteleville pörssilistatuille hyvinvointiyrityksille.

- Me haluamme olla itsenäinen yritys myös jatkossa, emme halua myydä yritystä isoille toimijoille. Tämä on tärkeä asia meille. Meillä ei ole palkattuja työntekijöitä, mielestämme jokainen toimii vastuullisemmin itsenäisenä yrittäjänä, toteaa Cecilia Löfgren, joka on ollut omistajana yrityksessä lähes sen perustamisesta asti 25 vuotta sitten.

Omistajanelikkoa yhdistää vahva arvopohja. Ammatillisesti naiset täydentävät toisiaan; arvopohja puolestaan yhdistää ja luo pohjan koko toiminnalle. Inhimillisyys ja aito halu auttaa asiakasta ohjaa toiminnan kaikkia osa-alueita.

- Me haluamme olla henkilökohtaisesti yhteydessä asiakkaisiin, siksi meillä ei ole nettivarausta. Terapeutti soittaa aina asiakkaalle ennen ensimmäistä tapaamista; tämä säästää kaikkien aikaa, ja me voimme tehokkaasti hyödyntää varatun ajan itse hoitoa varten, toteaa Christel Artzén.

- Esimerkiksi yhden laserhoidon antaminen on turhaa, jos jatkoa seuraa vasta kolmen viikon päästä. Hoitojen pitää tukea toisiaan. Me tiedämme kaikki, miten saamme parhaan mahdollisen hoitotuloksen ja otamme myös vastuun siitä. Asiakkaan parantuminen on paras palkinto, Cecilia Löfgren jatkaa.

- Siinä me kaikki olemme samanlaisia. Tyytyväinen ja parantunut asiakas tuo hyvän tunteen meille, Maria Degerlund painottaa.

släktträdetSiv Ekholm on käynyt kuntoutuksessa Raaseporin Fysioterapiassa 20 vuoden ajan ja sinä aikana yhdessä fysioterapeutti Christel Artzénin kanssa kokenut miten miten MS-taudin kuntoutussuositukset ovat muuttuneet.

Inhimillinen ja monipuolinen ammattitaito

Raaseporin Fysioterapian asiakkaat tulevat lähes koko läntiseltä Uudeltamaalta. Täällä hoidetaan kaikkia vauvasta vaariin, ja tarjolla on tuki- ja liikuntaelinten kuntoutusta, urheilufysioterapiaa sekä lymfaterapia. Suuri osa työstä on neurologista fysioterapiaa, johon kaikki ovat erikoistuneet.

- Tarjoamme kaikkea ennaltaehkäisevästä hoidosta vaativan lääkinnälliseen kuntoutukseen. Suuri osa asiakkaistamme tulevat Kelan kautta, koska olemme Kelan hyväksymä palveluntuottaja, toteaa Cecilia Löfgren.

Saman katon alla on tarjolla myös paljon muita palveluita saman alan toimijoilta. Kokonaisuus muodostaa ainutlaatuisen hyvinvointikeskuksen, jossa työskentelee yhteensä yksitoista ammattilaista tarjoten hyvinvointia sekä mielelle että keholle.

- Täällä työskentelee monta yksityisyrittäjää: fysioterapeutteja, kaksi hierojaa, jalkahoitaja ja toimintaterapeutti, toteaa Cecilia asiakkaan hyvinvointiin keskittyvästä kokonaisuudesta.

Muita saman katon alla tarjolla olevia palveluja ovat mm. eri hieronnat (klassinen, urheilu, - raskaus, -ja hot stone-hieronta, intialainen päähieronta, gua sha), henkinen valmennus, coaching sekä ryhmätuntitoiminta kuten physiopilates, tanssi, jooga ja seniorivoimistelu.

Vuosien varrella tieto ihmisen kehon toiminnasta on lisääntynyt valtavasti, erityisesti neurologian ja ihmisen aivoja koskevan tiedon osalta. Lisääntynyt tieto on myös mullistanut kuntoutuksessa käytettäviä työtapoja.

- Kun aloitimme alalla 20 vuotta sitten henkilö, jolla oli MS-tauti ei missään nimessä saanut rasittaa itseään. Kuntoutus oli passiivista, selällä makaavan asiakkaan raajojen venyttelyä, ja hoito lopetettiin heti, jos asiakas tärisi tai vapisi. Nyt kaikki on päinvastoin. Asiakas saa hengästyä ja väsyä, tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa löytää hänen henkilökohtainen rajansa, ja se on aina hyvin yksilöllistä, Christel valaisee kuntoutussuositusten muutoksia tietämyksen kasvaessa.

previous arrow
next arrow
Slider

Kokonaisvaltainen hyvinvointikeskus

Jos olet vieraillut Raaseporin Fysioterapian tiloissa historiallisessa 1800-luvun Bryggerigårdenissa Tammisaaressa tiedät, että toiminta on sijoittunut ainutlaatuiseen tilaan. Ympäristö itsessään tukee inhimillistä hyvinvointikonseptia ja antaa koko toiminnalle oman kehyksen.

- Tämä on charmikas, tunnelmallinen ja vähän vanhanaikainen. Asiakkaat sanovat, että tämä tuntuu kodinomaiselta, täällä on kodikas ja lämmin tunnelma, nelikko kuvailee nykyisiä toimitiloja.

Yrityksen toiminta alkoi aikanaan Raaseporintiellä sijaitsevassa 87 neliön kokoisessa tilassa, ja sen jälkeen toiminta jatkui 124 neliön kokoisessa tilassa Koivuniemenkadulla. Kymmenen vuotta sitten toiminta siirtyi nykyisiin tiloihin, ja nyt valoisaa, houkuttelevaa tilaa löytyy kokonaiset 480 neliötä.

- Cecilialla on aina ollut suuri visio, Christel naurahtaa, ja muistelee uskaliasta muuttoa valtavan paljon isompiin tiloihin kymmen vuotta sitten.

Nyt omistajat ovat enemmän kuin tyytyväisiä silloiseen rohkeaan päätökseen, joka tänä päivänä erottaa yrityksen muista toimijoista, sekä vahvistaa yrityksen omaa viestiä.

- Täällä on jollain tavalla niin ilmavaa, tila on iso ja katto korkealla. Vaikka meitä on monta täällä, tila ei koskaan tunnu ahtaalta, Maria kuvaillee.

- Portin läpi kulkeminen itsessään tekee paikasta erityisen. Talvisin ison kuusen valot luovat ihanan tunnelman. Sitä on jo hyvällä tuulella, kun astuu sisälle, Christel hymyilee.

Raaseporin Fysioterapian verkkosivulta ei löydy yrityksen aukioloaikoja. Niiden puuttuminen ei johdu unohduksesta tai kiireestä, tämä on tietoinen suhtautuminen asiakkaisiin.

- Joustavuus on meille tärkeää, ja sitä asiakkaamme myös todella arvostavat. Me olemme avoinna sopimuksen mukaan, ja teemme myös kotikäyntejä. Me olemme joustavia sekä asiakkaita että toisiamme kohtaan, Christel toteaa.

- Asiakasta ei koskaan jätetä rannalle hoitojen suhteen. Me neljä tuuramme toisiamme, jos asiakas näin haluaa, hoidamme kuntoutuksen, vaikka oma fysioterapeutti ei olisi paikalla, Cecilia painottaa.

1.12. Raaseporin Fysioterapia on toiminut Bryggerigårdenissa kymmenen vuoden ajan.

TEKSTI: Ilse Klockars, Place2Go / KUVAT: Janica Söderlund, MR Media

Jos olet ensimmäistä kertaa auton ratissa, voi tuntua pelottavalta lähteä suoraan liikenteeseen. Muun liikenteen havainnoi...

Kaupungissa kaikki tuntevat hänet Leipurina. Kim Holmberg toteutti unelmansa ja perusti pienimuotoisen leipomon keskieurooppa...

Muistatko, kuka sinulle opetti autolla ajamisen taidon? Jos asut Tammisaaressa Olavi tai Calle on hyvin todennäköisesti ollu...

Hänet on helppo tunnistaa. Siniset silmät ovat todellisuudessa yhtä intensiiviset kuin olen ne oppinut näkemään hänen b...